nanook200-400
Nanook.

Nanook er et grønlandsk band med noget på hjerte. De spiller melodisk indie-rock med stærke tekster, der bruger naturen som billedsprog.

Det var Christian, der mødte Nanook, da han som barn boede i Nanortalik i det sydlige Grønland. Selvom Nanook egentlig var en hund, så var dens pels hvid og ligheden med inuit isbjørneguden, som den var navngivet efter, var slående. Da Christian voksede op og dannede et band med sin yngre bror navngav de bandet Nanook – bjørnen over alle bjørne. En anden grund til at vælge navnet Nanook var bandets fascination med dette truede dyr, som lever under ekstremt hårde forhold. Ved at bruge Nanook som band navn håbede bandet at øge fokus på isbjørnenes kritiske situation.

Da Nanook udgav deres debutalbum ”Seqinitta Qinngorpaatit” (”Our sun is shining on you”) i 2009, blev de hurtigt et af de mest kendte bands i Grønland, og med opfølgeren ”Ai Ai” (”The sound of happiness”) fra 2011 er de nu tæt på samlet at have solgt 10.000 eksemplarer, selvom alle tekster synges på grønlandsk, et sprog som kun tales af ca. 50.000 mennesker.

I dag optræder bandet på både grønlandske og international koncertsteder.

(denne tekst er “lånt” 🙂 fra Sony Music’s hjemmeside (se HER) )

 

nanook_fb_200x400

Backpacking_728X90-6