Milik Bøger

Klik på billedet af bogen, så kommer du over på www.Milik.gl, hvor du kan købe bogen. Vælg om du bor i Grønland eller i Danmark. Ses i højre spalte.

[section]
[column size=”col-5″]Frosne-beviser[/column]

[column size=”col-7″ last_column=”true”]Frosne beviser

bogen

En mærkelig virus hærger Sisimiut, netop som sommeren og ferietiden står for døren. Et par dødsfald oveni skaber godt stof til pressens agurketid. Myndighederne er bekymrede. Det samme kan siges om de virksomheder, der har investeret i en ny krydstogtterminal i Sisimiut, som måske ikke når at blive færdig.
Sika Haslund er blevet ny kommunikationskonsulent i Go Greenland, og er efter flere år i Danmark vendt hjem til Nuuk. Her kæmper hun med fortidens traumer og at skulle passe ind i et samfund, der på én og samme tid er så velkendt og fremmed.
Sammen med journalisten Thormod Gislasson bliver hun hvirvlet ind i afdækningen af en historie, der trækker lange og dybe spor tilbage til fortiden. Med en god portion nysgerrighed og mod er Sika måske netop hende, der kan grave i fortiden og finde ud af, hvad der skjuler sig under den pæne overflade…
forfatteren
Nina von Staffeldt er cand.mag. i pædagogik og arbejder som selvstændig konsulent med opgaver for EU og danske myndigheder. Hun har siden 1997 boet, arbejdet og rejst i det meste af Grønland, blandt andet som rejseleder og konsulent for Grønlands Selvstyre. Frosne beviser er hendes debutroman, og flere mysterier med Sika Haslund i hovedrollen er i støbeskeen.

 

[/column]
[/section]

 

 

 

[section]
[column size=”col-5″]9788792790910-2[/column]

[column size=”col-7″ last_column=”true”]Zombiland

bogen
I Zombieland er der ikke nogen trøst at hente. Voldsomme konsekvenser for i forvejen udsatte skæbner udgør omdrejningspunktet for Sørine Steenholdts stærke noveller, hvor det kan være svært at skelne mellem fantasi og virkelighed. Voldtægt, selvmord, hashmisbrug, ildebrand og biltyveri … de færreste går ram forbi. Det er samfundskritik, der kryber under huden.
I bogen er novellerne afbrudt af korthistorier og enkelte digte. Temaer og følelser går igen, og gør det derved muligt for læseren at læse sin egen mening ned i relationerne. Står alle tekster frit? Er der nogle karakterer, skæbner, der går igen? I samspil med illustrationerne skaber det et dynamisk og frit fortolkningsrum, som kan give anledning til både refleksion og debat.

forfatteren
Sørine Steenholdt er født i 1986 i Paamiut i Sydgrønland. Hun læser sprog, litteratur og medier på Ilisimatusarfik, universitetet i Nuuk. I 2012 var hun en af vinderne i novellekonkurrencen Allatta! og hendes vindernovelle Du skal adlyde din mor, optræder i novellesamlingen Inuusuttut – nunatsinni nunarsuarmilu / Ung i Grønland – ung i Verden. Zombieland er hendes første selvstændige debut.
De ekspressionistiske illustrationer er skabt af den unge kunstner, Maja-Lisa Kehlet Hansen.

Zombieland er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2016

[/column]
[/section]
 

 
[section]
[column size=”col-5″][/column]

[column size=”col-7″ last_column=”true”]
Månemanden og andre fortællinger fra Grønland
bogen
I de gamle grønlandske sagn og myter møder man dyr, der kan tale og tænke og som nogle gange forklæder sig som mennesker, mænd, som sejler jorden rundt i kajak for at vende tilbage fra dødsriget og kvinder så store som kæmper. Det gør man også i denne bog. Med børn og dyr, som de tematiske omdrejningspunkter, har Gunvor Bjerre har udvalgt og bearbejdet 35 skøre, lærerige, sjove og uhyggelige historier. Bogen egner sig både til hyggelige højtlæsningsstunder – og til når børnene bare har lyst til at læse selv. Man kan i bogen læse om Månemanden, om tvillingerne, der lærte at dykke og om kvinden, som giftede sig med en reje samt mange, mange andre sjove figurer og spændende historier…

Historierne er illustreret med smukke og sjove akvareller af den grønlandske kunstner Miki Jacobsen.
 
forfatteren
Gunvor Bjerre er forfatter og mangeårig producer i DR’s Børne- og Ungdomsafdeling. Hun har i mange år arbejdet med formidling til børn. Det gør hun også i denne bog, som er genfortalt i et moderne og mundret sprog – dog med vægt på at bevare de traditionelle grønlandske navne på både personer og steder. Om hendes intentioner med bogen, skriver hun i forordet til de voksne: ”Det er fortællinger med fascinationskraft, fortællinger, hvor dyr og mennesker kan tale med hinanden, fortællinger, der er med til at give grønlandske børn en indlevelse i den rige, mundtlige fortælletradition, som deres kultur er bygget på – og for danske børns vedkommende introducerer dem til en helt anderledes kultur, som de alligevel er en del af via rigsfællesskabet.”

[/column]
[/section]

[section]