Igaliku
© Kirsten Toft Hansen

Igaliku

Igaliku, en historisk, fredelig og smuk bygd i Sydgrønland med under 50 indbyggere i form af fårholdere og efterkommere. Igaliku er en bygd med masser af muligheder for vandreture hvor man kan opleve den vilde og smukke Sydgrønlandske natur samt de fritgående får, køer og heste. Desuden kan man tage på fisketure og nyde naturens stilhed og dens goder i form af store flotte ørreder og torsk.

Er man til det lidt mere historiske, kan man udforske de gamle Nordboer ruiner inde midt i bygden og læse om deres historie eller besøge kirken, hvori der er et lille foto museum af folket fra tidligere generationer. Ved dagens ende, kan du sidde ved bygdehotellet og nyde en varm kop kaffe/te og se fjeldenes farver ændre sig mens solen langsomt går ned, og samtidig høre lyden og fuglene der synger og de fritgående mødre får der kalder på sine små lam.

Alt i alt er Igaliku balsam for sjælen. Er du til ro, smuk natur, dejlige vandreture, så er Igaliku dit næste rejsemål.

Mia Egede Rasmussen
efterkommer og ambassadør
[gallery_bank type="images" format="thumbnail" title="true" desc="true" responsive="true" animation_effect="fadeInDown" album_title="true" album_id="35"]