nuuk_midt

 

I december står solen op ved 10-tiden og går ned ved 14.30-tiden. Til gengæld er der fra slutningen af maj og til begyndelsen af august lyst hele døgnet. Klimaet er lavarktisk med gennemsnitstemperaturer på syv grader i juli, og minus otte grader celsius i januar.

På dansk har byen primært været benævnt med det navn Hans Egede gav den; Godthaab; medens den i dag oftest benævnes med sit grønlandske navn Nuuk, som betyder “næs”.
Byen var indtil 30. december 2008 hovedby i Nuup Kommunea / Nuuk Kommune som også omfattede de to bygder Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat. Efter kommunesammenlægningen huser Nuuk rådhuset og den væsentligste del af administrationen i Kommuneqarfik Sermersooq som kan oversættes med “den kommunale administration med megen indlandsis”. Indbyggertallet i Nuuk er stigende og ligger på knap 15.000. Byen består af flere bydele; Nuuk som har været beboet i århundreder, Nuussuaq og Kangillinguit hvor bebyggelsen er indledt i slutningen af 70’erne og Qinngorput hvor de første boliger blev taget i brug i 2003.

Fjeldet Sermitsiaq, der kan ses næsten overalt i Nuuk. Har også lagt navn til den landsdækkende avis, Sermitsiaq.

Udover hovedbyen omfatter kommunen de to bygder Kapisillit og Qeqertarsuatsiaat med i alt ca. 300 indbyggere.

Fjorden bag Nuuk er en af verdens største og mest forgrenede fjorde.

Niela Fly Olsen: Når man sejler fra Nuuk møder man først høje spændende bjerge, der efter når man sejler længere ind kommer man ind til dybe dale der nærmest er uendelige og smukke, ligesom bjergene og det dybblå hav der følger med. Tjae faktisk ret ubeskriveligt smukt mange steder derinde!

 

 

 

 


TRAILRUN_728X90-6

Nuuk