Edit Title

Edit Subtitle Here

Oplevelser

Narsarsuaq

Narsarsuaq er en bygd beliggende i Kujalleq Kommune på Grønlands sydspids.
I 2010 var der 158 indbyggere, hvoraf næsten alle var beskæftigede med driften af Narsarsuaq Lufthavn eller servicefaciliteterne
Byens navn betyder “den store slette” på grønlandsk. Historie I 1941 byggede USA en luftbase i Narsarsuaq kaldet Bluie West One (BW1). Tusindvis af fly brugte BW1 som et springbræt på vej fra flyets fabrikker i Nordamerika til slagmarkerne i Europa under 2. verdenskrig. Efter krigens afslutning fortsatte USA med at udvide BW1.
Den blev senere overflødeliggjort med udviklingen af lufttankning og opførelsen af den større Thule Air Base i det nordlige Grønland. I 1951 blev det aftalt, at Danmark og USA i fællesskab skulle overvåge luftbasen. I 1958 lukkede USA basen, men den blev genåbnet det følgende år af den danske regering efter tabet af fartøjet M/S Hans Hedtoft.
Ruinerne af et tidligere militærhospital kan stadig findes i nærheden af bygden. Narsarsuaq Lufthavn er hovedlufthavn i Sydgrønland og en af fire internationale lufthavne på Grønland. Udover almindelig rutetrafik anvendes den af mindre fly, som ikke kan klare turen mellem Nordamerika og Europa i et stræk. Narsarsuaq er også et populært turistmål på grund af nærheden til Erik den Rødes boplads med den første kristne kirke på det amerikanske kontinent i det nuværende Qassiarsuk.
Fra Narsarsuaq kan man også sejle til Igaliku med ruinerne af nordboernes domkirke Gardar. Det er desuden muligt at gå gennem Blomsterdalen til Den døde bræ.
I Narsarsuaq ligger en del af Københavns Universitets “Det grønlandske arboret”, hvor man eksperimenterer med skovplantning.

Overnatning