Ved Iskanten

copyright Carsten Egevang

 

[section]
[column size=”col-3″]

Carsten Egevang

[/column]
[column size=”col-6″]billedet_midt

VED ISKANTEN

Titlen på dette foto er ”Ved Iskanten”, og billedet er en af mine personlige favoritter. Billedet ikke er blandt de mest teknisk udfordrende jeg har taget, men rummer en række andre kvaliteter.

Først og fremmest viser billedet landskabet og ”arbejdspladsen” for fangerne i Scoresbysund-området.Vi er to dagsrejser med hundeslæde fra byen i den indre del af den imponerende Scoresby Sund Fjord, og her finder vi overgangen mellem åbent vand og en fast veldefineret iskant i maj måned.

Denne overgangszone er biologisk yderst vigtig, og det er her man finder fangstdyrene. På dette tidspunkt er fuglene (ederfugle og gæs) netop ankommet til området, og der findes masser af ringsæler langs iskanten. Scoresby ”Inutaa” Hammeken er ved at gøre klar til fangst og trækker den lille jolle tættere på iskanten. Den for området unikke ”iskant-jolle” udmærker sig ved at være let nok til at den kan fragtes på hundeslæden, og bruges til at indhente dyrene i vandet når de er skudt.

Billedet er en del af fotoprojektet LIFE AT THE EDGE som omhandler naturværdierne og traditionel fangst i Scoresbysund-området. Projektet er både en bogudgivelse samt en vandreudstilling der i øjeblikket gæster Vestgrønland.

Carsten Egevang

[/column]
[column size=”col-3″ last_column=”true”]web_banner

[/column]
[/section]